tisdag 29 mars 2011

Balders Möte 2011- i Eksjö gamla trästad

Ja! Vi kommer att slöjda massor!
Att vi är i Eksjö gamla trästad betyder att det är första gången vi befinner oss bland många hus. Inne i en stad alltså.

Lägret har 20 platser för åldrarna 15 - 26 och det finns en husmor, biträdande husfar, en lägerchef och minst 3 handledare på plats hela veckan. Sedan kommer det till olika aktiviteter med föreningsfolk och andra. Alla bor i samma hus i 9 rum med olika bäddplatsfördelning (vilket ord!). Där äter vi maten också. Den är ekologisk och närproducerad så långt det bara går.

Vi befinner oss i Eksjö gamla trästad och samarbetar med Eksjö museum så det blir en stadsvandring och ett besök på Aschanska gården också. Det är ca: 600 meter till en badplats och om det går så har vi en grillkväll också.

Dessutom så är det en musikafton och en allsångskväll på museigården och två visningar på museets två utställningar som är EcoCraft med nutida miljöslöjd (eller en utställning om frihet) och Småländskt som är en utställning med folkkonst från länsmuseets samlingar.

Man kan fråga sig om vi kommer att hinna med att slöjda? ;) men det kommer vi så klart!

Det är tre verkstäder; textil, plåt och skrot och trä. Eller fågel, fisk och mittemellan. Exakt vad som kommer att ske där vet ingen människa. (än)

Kostnaden hamnar på strax under 2000kr/plats.

Tycker du det låter spännande? Kontakta hemslöjdskonsulent Kerstin Ydreborg i Jönköpingslän så skickar hon dig mer information! Maila till:Kerstin.Ydreborg@lj.se

Och du, lägerplatserna brukar ta slut fort! Under 2010 blev det en lång reservlista! Så vänta inte för länge med din anmälan!

Inga kommentarer: