torsdag 6 mars 2008

Nordiskt Ungdomsläger 2007

2007 låg Balders möte i dvala. Istället tog Nordiskt Familjeläger över. Familjelägret arrangerades i Skåne på Önnerstad Folkhögskola utanför Kristianstad av SHR. Unga Slöjdare beslöt sig för att vara med och bildade ett läger under familjelägret, Nordiskt Ungdomsläger. Detta var något helt nytt och blev otroligt uppskattat av deltagare i familjelägret både från Sverige och de andra nordiska länderna. Familjelägret hade även en slöjdklubb för de yngre barnen.

Nordiskt ungdomsläger var väldigt trevligt! Jag hoppas att årets Balders möte kommer att bli minst lika trevligt. Här kommer några bilder från sommaren 2007.

Första kvällen broderade vi namnskyltar och lärde känna varandra


En av verkstäderna var smide. Deltagarna smidde bland annat smycken, gafflar och grytunderlägg.


Att smida en gaffel är svårt! Många försök senare blev den tillslut ätbar.


I tovningsverkstaden tillverkades bland annat vantar, hattar, bollar och vetevärmare. Deltagarna fick lära sig att rulltova, torrtova och gnuggtova i olika ullkvalitéer. Kardning både för hand och i maskin fanns också för den nyfikne.


Rulltovning kan vara tungt ibland! Tur att man kan variera arbetsställning och samtidigt få fotmassage och rena sommarfötter!När vi besökte ett lerhus fick vi även prova på att växtfärga. Vi fick fram en vacker gul färg av björklöv och nässlor.


I lerhuset hände det mycket! Vi växtfärgade, gjorde fiskskinnsmarackas och vi fick lära oss att dansa folkdans!

Inga kommentarer: