torsdag 7 augusti 2008

Baldersdagbok Onsdag 30 juli

Onsdag, mitt i lägerveckan. Halva veckan har gått och det är dags för ett avbrott i det vanliga slöjdandet i verkstäderna. I stort sett hela lägret åkte med buss in till Varberg för att se utställningen Kärlekens magi och ritualer på Varbergs museeum. Vi fick en spännande och rafflande guidning av Kristina Wiking.


En sann slöjdare utnyttjar varje tillfälle att få slöjda. Josefin tog givetvis med sig virkningen på bussen! Mera sådant!


I väntan på guiden testar fotografen (Mattias) kameran, här ett självporträtt i spegeln. Hilda går förbi.


Nisse, Marita och Frida lyssnar på vår guide Kristina.


Efter visningen gav vi oss ut i solen på borggården för att slöjda. Det gemensamma temat var fästmansgåvor. Gunnar bjöd på täljning i sin verkstad och Åsa bjöd på korsstygnsbroderier.


Åsa introducerar korsstygnsbroderierna på borggården.


Kim har täljt ett vacker hjärta, innan stygnen fick sys i fingret.


Joefin täljer ett hjärta som sedan blev en ask.


Några deltagare valde att sitta på stentrappen och slöjda, här sitter Amanda och Filippa.


Det blev många omplåstringar under dagen så vår sjukvårdsansvarige konsulent Mattias fick jobba hårt med att både fotografera och plåstra om.Dagens skador. Många sår blev det i täljverkstaden, ett fick till och med sys med tre stygn.

Efter slöjd på fästningen var det dags för havsbad och kallbad. Lite skillnad mot sötvattenssjön vid Ästad 4H men badet var klart godkänt av deltagarna!


Kallbadhuset i Varberg, en fantastisk byggnad.


På standen var det full fart. Jon blev begravd i sand och dokumenterad.


En befriad sandman!

Nöjda och trötta begav vi oss hemåt igen mot en helt underbar kalops som Kerstin och Kim hade tillagat medan vi var i Varberg. Efter middagen var det fri tid och många passade på att bada igen. Lägerelden tändes av ungdomshandledarna och Gunnar för lammkorvsgrillning (Öströö fårfarm) och sagoläsning av ungdomshandledaren Josefin. Vi fick äntligen höra sagan om Balder!


Frida förbereder kvällens pinnbröd i köket.


Lägerelden är tänd!


Josefin läser för oss i skenet från en svinblåslampa

Inga kommentarer: